Bekjemp Tunrappen i tide

Tunrapp bekjempes best når den har 1-2 blad.

> Les mer   > Kommentarer [0]

Ugrasharving, mulig alternativ for frøugrasbekjempelse og såing av engfrø

Før de kjemiske plantevernmidla kom, var ugrasharving en vanlig framgangsmåte for regulering av ugras. Til dette arbeidet ble det brukt lette harver som skrapa i jorda ned til djupn på 1-1,5 cm. Mange av de eldre rundt om kring på gårdene vil kanskje huske navnet ”Korsmo´s ugrasharv”, ei harv som var mye brukt her til lands. Ugrasharving har i senere år vært brukt i ganske stort omfang ved økologisk korndyrking, og har nå fått fornyet aktualitet i konvensjonell dyrking med fylkesmennenes innføring av tilskudd på ugrasharvet areal.

> Les mer   > Kommentarer [0]

Fuglevandringer i kulturlandskapet med Otto Frengen i Ørland og Meldal

Benytt denne muligheten til å bli med engasjert ornitolog Otto Frengen (kjent fra radio m.m.) på en runde for å se og høre om fuglene som lever i tilknytning til gårdstun og kulturlandskap. Lørdag 21. mai på Austrått. Onsdag 25. mai i Meldal.

> Les mer   > Kommentarer [0]

Planlegg delt gjødsling fra våren av

Delt gjødsling har vært hett tema siden den seine våte våren og forsommeren i fjor. Med planlagt redusert vårgjødsling og supplerende gjødsling senere er det mye sikrere utnytting av nitrogenet.

> Les mer   > Kommentarer [0]

Ta analyse av husdyrgjødsla

Våre rådgivere har flasker for innsending av husdyrgjødsel-prøver til analyse. Ta kontakt med din nærmeste rådgiver.

> Les mer   > Kommentarer [0]

Eivind Bakk er tildelt hedersprisen årets meitemark 2015

Årets meitemark er OIKOS-Økologisk Norge sin årlige hederspris. I år ble den tildelt Eivind Bakk og Marie Backmann Fosshagen. Les begrunnelsen for at Eivind Bakk i Melhus ble tildelt prisen under.

> Les mer   > Kommentarer [0]

Fornybareksperter klare til innsats

I dag er bønder som vil investere i fornybar energi prisgitt leverandører og selgere. Men nå bygger Norsk Landbruksrådgiving opp et landsdekkende tilbud av eksperter som skreddersyr løsninger på bondens premisser

> Les mer

Innkalling til årsmøte Norsk Landbruksrådgiving Sør-Trøndelag

Det innkalles med dette til årsmøte i Norsk Landbruksrådgiving Sør-Trøndelag tirsdag 29.mars 2016 på Skjetlein Grønt Kompetansesenter.

> Les mer

KURS I OPPAL AV SMÅPLANTER, torsdag 14. april

Nå er tiden kommet for oppal av planter. Kirsty McKinnom fra NORSØK, Norsk senter for økologisk landbruk, gir innføring i godt planteoppal i teori og praksis. Kurset foregår på Grønt Kompetansesenter Skjetlein.

> Les mer   > Kommentarer [0]

Nytt kunnskapsområde i Norsk Landbruksrådgiving Trøndelag!

NLR Trøndelag etablerte 1.januar rådgivningstilbud innen fornybar energi, og vi kan nå tilby rådgivning innen fornybar energi.

> Les mer   > Kommentarer [0]

Pressemelding - Norsk Landbruksrådgiving Trøndelag er etablert

16.februar 2016 ble Norsk Landbruksrådgiving Trøndelag en realitet. NLR Namdal, NLR Sør-Trøndelag og Oppdal Landbruksrådgiving ble slått sammen til Norsk Landbruksrådgiving Trøndelag.

> Les mer

Fagmøte: delgjødsling noe for trøndersk korndyrking?

Våronnmøter korn, dyrkingsteknikk, delgjødsling, såtider, utviklingen i korndyrkinga og sorter

> Les mer   > Kommentarer [0]

Seminar; NORSK GROVFÔRBASERT MELKE- OG KJØTTPRUKSJON

14-15 mars blir det seminar om norsk grovfôrbasert melk og kjøttproduksjon på Fokhol gård, Stange.

> Les mer   > Kommentarer [0]

LYNGBRENNINGSKURS 2.-3. APRIL utvidet med villsauhold og ullforedling

Fjorårets lyngbrenningskurs samlet mange deltakere, men forsatt er det mye å lære seg om dette. I år blir det et 2-dagers kurs med faglig innhold om villsauhold og foredling av ull i tillegg.

> Les mer   > Kommentarer [0]

Innkalling og sakspapirer til ekstraordinært årsmøte i Norsk Landbruksrådgiving Sør-Trøndelag

Det innkalles med dette til ekstraordinært årsmøte i NLR Sør-Trøndelag torsdag 4.februar på Skjetlein videregående skole.

> Les mer

NLR Dynamisk strategi

Vinteren er tida for å tenke på strategier og nye mål. Hva vil vi med gårdsdrifta, hvilke mål skal vi ha og hvordan skal vi nå disse?

> Les mer

GRØNNSAKSMØTE PÅ FOSEN 2.02.16

Målet er å samle dere som er interessert i å dyrke grønnsaker og potet på Fosen til et faglig og sosialt treff. Det blir fagstoff som passer både konvensjonell dyrking og økologisk dyrking, omsetning og noe forsøksresultat.

> Les mer   > Kommentarer [0]

Framtid i landbruket

Gode krefter for landbruket i Sør-Trøndelag ønsker å invitere til en felles faglig og sosial arena for faglig påfyll og vitamininnsprøyting i starten av 2016. Nytt av året er at vi har laget et opplegg slik at både fjørfe og storfeprodusenter skal ha noe ekstra faglig å hente ved dette arrangementet. Sted og tid: Meldal samfunnshus onsdag 13. januar fra kl 10.00-15.00

> Les mer   > Kommentarer [0]
Forrige side 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste side